Взимаме ли информирано решение при избора на бърз кредит?

calendar logo 23 Август 2021
article image

На всеки се е случвало да направи импулсивна покупка без предварително да се информира дали няма възможност да закупи същия продукт при по-изгодни условия. Случва се понякога да вземем импулсивно решение, дори когато става въпрос за нещо по-сериозно като например избора на финансов партньор. Но докато например при покупката на нови обувки може да си позволим да действаме недотам обмислено, то при избора на финансов продукт и партньор е важно винаги да бъдем отговорни и да вземаме информирани решения.

Дали да изтеглим бърз кредит до заплата, кредит за автомобил, кредит без доказване на доходи или някакъв друг вид потребителски кредит е едно от първите неща, които следва сами да преценим преди да пристъпим към действие. Като начало трябва да решим какъв е размерът на сумата, от която се нуждаем, както и периодът, за който бихме могли да върнем парите. Да усвоим кредит в по-голям размер само защото сме получили одобрение за по-висока сума може да се окаже и грешно решение, ако в действителност нямаме нужда от тези пари и ще ги изхарчим за нещо безполезно. Ето защо е важно на първо място самите ние да бъдем отговорни към себе си.

След като вече сме се спрели на най-подходящата за нас сума, то може да пристъпим към избора на фирма за бързи кредити. Мъдрите хора знаят, че всеки инструмент е възможност сам по себе си, той не е нито добър, нито лош, а става такъв, според това как се използва. Затова е добре да изберем от кого да вземем бърз кредит, като се спрем на компания, която подхожда индивидуално към клиентите си и може да е техен коректен партньор. Успоредно с това трябва да преценим колко големи вноски може да плащаме редовно, без да се натоварваме и закъсняваме, както и за какъв срок бихме могли да изплатим кредита си. И тук е моментът да решим дали имаме нужда от бърз кредит до заплата или от кредит на вноски. 

Добре е да проучим и дали фирмата за бързи кредити, която сме избрали, ни дава възможност за гъвкави решения като например да заплатим само оскъпяването по кредита (без главницата) и да удължим неговия срок за още един период в случай, че нямаме възможност на падеж да погасим кредита си. Или дали, ако след няколко месеца имаме нужда от още пари, то от фирмата за бързи кредити, биха ни рефинансирали кредита. Дори и на пръв поглед да ни се струва, че няма да имаме нужда от подобни решения, то е добре все пак да сме се подсигурили. Все пак всичко може да се случи.

След като вече знаем какво искаме и можем, и сме избрали компания за бързи кредити, която да ни предостави нужното финансиране, е редно да се уверим, че ще получим и всички необходими документи – стандартен европейски формуляр, договор за кредит, декларация за лични данни и общи условия, ако не са част от договора. Това ще ни помогне не само да се запознаем със своите права и задължения, но и да оценим коректността на избрания от нас финансов партньор.  

На пазара на бързи кредити има и компании, които осигуряват на потребителите и възможност за безплатно консултиране. Една от тези компании е Вива Кредит. Всеки ден от понеделник до събота включително може да посетите офис на Вива Кредит или да се обадите на телефон 0700 45 245 (без допълнително таксуване) и да получите подробна информация за предлаганите продукти и услуги, да се консултирате кой кредит би бил най-подходящ за вас или направо да кандидатствате за кредит.  Нещо повече – за кредит може да кандидатствате и  изцяло онлайн тук

Всички понякога имаме спешна нужда от допълнителни средства. Как и от къде ще си ги набавим и дали ще изберем най-подходящия за нас финансов партньор, който да бъде отговорен и коректен, зависи преди всичко от самите нас, защото ние сме тези които правим избор.