Топ ползи от това да си онлайн

calendar logo 23 Август 2021
article image
Интернет е безспорно едно от най-големите открития на последните десетилетия, което по един или друг начин промени живота на цялото човечество. В свят, в който практически всички около нас са онлайн, какви са предимствата на световната мрежа в ежедневните ни нужди и задачи?
 
Достъп до информация и нови знания
С притежанието на смарт телефон с Интернет всеки от нас разполага с енциклопедия в джоба си. Независимо дали искате да пробвате нова рецепта, да се подготвите за училище или лекциите в университета или да научите повече за историята на българския футбол, всичко е на един клик разстояние. Трябва ви само Интернет търсачка, в която да зададете въпросите си и пред вас се открива цял свят от познание в различни формати: подробни енциклопедии или тематични подстраници, видеосъдържание, дискусионни групи и форуми и още много.
 
Споделяне
В по-далечното минало контакът между хората е можел да отнеме и месеци, а в по-близкото сметката за телефон набъбваше многократно само с няколко кратки междуградски разговора. В наши дни на много ниска цена можем да се свържем с близките, приятелите или колегите си за секунди. Имейл, чат, онлайн групи по интереси, различни платформи за видеоконферентни разговори – изборът е огромен.
 
Забавление
Онлайн можете да намерите най-различни форми на забавление. Да гледате видеоклипове или цели концерти на любимите си изпълнители, да гледате филми или да слушате музика, да играете игри.
 
Финансови услуги, плащане на сметки и онлайн пазаруване
Благодарение на Интернет всеки от нас вече може да управлява финансите си онлайн в реално време, да вземе пари назаем за минути, да изпрати пари на роднина или приятел, да плаща комуналните си сметки и други услуги, да пазарува удобно и изгодно. Онлайн шопингът предлага удобство, бързо сравнение на цените и избиране на най-добрата оферта, по-добро планиране на семейния бюджет и сроковете, по-голямо разнообразие, намаляване на разходите за спонтанно пазаруване или нежелани покупки.
 
Онлайн продажби
Онлайн можем не само да пазаруваме, но и да продаваме. И дори това да не е бизнес за нас, лесно, бързо и удобно можем да си докараме допълнителни средства като продадем ненужни подаръци или вещи, които (вече) рядко ползваме.
 
Работа от вкъщи
Благодарение на Интернет много професии могат да се извършват и от удобството на дома или през виртуален офис. Ползите и за служителите, и за компаниите са много. Намалени разходи за поддръжка на офис пространство и допълнителни ползи за служителите като кафе, ядки, плодове; намалени разходи за пътуване до и от работа; повече време със семейството и приятелите. А онлайн можем да намерим работа и във всяка друга точка на света и да проучим много повече възможности за професия и работодател.
 
Навигация
Трудно е да се загубиш в наши дни. Спомняте ли си времето, в което ползвахме карти, за да намерим нужния ни адрес, до който да се придвижим? Е, това отдавна не е така. Вече е достатъчно само да въведем улица, номер и населено място в предпотичаната ни навигационна система и получаваме на длан най-бързите и удобни маршрути пеша, с кола, с градски транспорт или друга форма на придвижване.
 
Интернет на нещата
Интернет може да помогне и на уредите в дома ви да бъдат свързани с вас и помежду си. През специални приложения и домашни асистенти можете да включите прахосмукачката робот или отоплението или климатика вкъщи, така че да се приберете в уютен дом. Благодарение на Internet of Things (IoT) или Интернет на нещата – свързаността на различни физически обекти с вградени електронни устройства, можете да спестите енергия, време и пари. А скоро хладилниците сами ще откриват какви са липсващите ви продукти за капама например и ще пазаруват от ваше име, докато се занимавате с други и по-приятни задачи.
 
А сега можете да кандидатствате още по-лесно и изгодно за заем от Viva Credit. С новата ни промоция на ВИВАКРЕДИТ СТАНДАРТ 14 казвате „здравей“ на парите си сега. Сумите, от които можете да се възползвате, са от 100 до 3 000 лв. на 11, 14, 18, 22, 26 или 30 двуседмични вноски. Можете да изберете да получите парите си по личната си банкова сметка и да получите до 30% отстъпка. Ако плащате редовно и в срок, ще получите отстъпка от оскъпяването, която ще се приспадне от последните ви три вноски. Промоцията важи за нови и стари клиенти на Дружеството, кандидатствали и сключили договор онлайн, и усвоили заемната сума по личната си банкова сметка.
Типичен Пример:
При заем Вивакредит Стандарт в размер на 1000 лв. и срок на изплащане 30 двуседмични вноски, без заявена допълнителна услуга експресно разглеждане и при предоставено допълнително обезпечение, общата дължима сума по кредита е 1132,38  лв.., ГПР е в размер на 49,36%, а ГФЛП – 40,32%, като отстъпката е в размер на 125,82 лв. и се приспада от последните три вноски.  
 
За повече информация виж Общите условия на промоцията.