От трудно уравнение, спестяването се превръща в лесна задача

calendar logo 23 Август 2021
article image

 

„Искам да спестявам, но все не успявам. Много от нас са се сблъсквали с трудности около правилното организиране на бюджета ни, така че да успеем да спестим нещичко в края на месеца. И често, въпреки желанието, мисията не завършва успешно.

За повече удачни мисии, ние от Viva Credit решихме да ви дадем няколко съвета, с които да опитате да оптимизирате разходите си, за да ви остават средства за любимите занимания и планирани идеи.

Препоръка номер едно. Задайте тема на седмичното си меню. Поставете фокус върху супите, определете седмица на вегетарианските ястия или пригответе вечните месни класики.  Придържайки се към един подобен списък, освен че ще знаете какво ще има за вечеря, ще можете по-лесно да оптимизирате списъка си за пазар и покупки.

Купувайте продукти когато са на промоция. Все повече големи хранителни вериги предлагат седмични и месечни промоции на различни категории продукти. Преди да отидете на пазар, прегледайте намаленията и си набележете артикулите, от които ще имате нужда и дали не можете да ги откриете сред промоционалните такива.

Пазарувайте веднъж седмично. Опитайте да си направите списък за пазар, който да обхваща максимално много продукти, които да купите наведнъж. Подобно действие би ви помогнало да не правите излишни разходи. Всекидневното ходене до хипермаркета, често означава да купуваме и неща, от които в момента нямаме нужда.

Направете си стена на финансите вкъщи. Вземете корково табло или използвайте вратата на хладилника. Отбележете си всички месечни разходи, които правите. Започнете от по-големите като битови сметки, задължителни плащания и разходите, които знаете, че ще се появят - рождени дни, официални празници и др. Опитвайте да записвате и дневните си разходи в края на деня. Това ще ви даде по-ясна представа за това колко точно харчите за кафе, обяд в офиса или вечеря навън с приятели. Преглеждайки написаното ще имате по-ясна представа за семейния бюджет и харчовете, от които можете да се откажете или адаптирате.

Опитайте едно от нашите предложения или изпробвайте всички. Когато започнете да прилагате подобни практики, ще видите, че с лекота можете да ги трансформирате в такива, които отговарят на вашия начин и ритъм на живот.  

В края на мисията, знайте, че Viva Credit е до вас. За всеки момент на не съвсем успешен план или непредвиден разход. Ние ще ви подкрепим за да продължавате да реализирате идеите и мечтите си.