Черният петък чука на вратата... Вземи кредит и го посрещни подобаващо!

calendar logo 23 Август 2021
article image
Едва ли има някой, който не е чувал за Черен петък, тъй като в последните години този ден стана особено популярен.
   
     Със сигурност са ви направили впечатление огромните намаления в този период от годината, когато почти от всяка витрина ни „махат“ примамливи надписи с проценти. Днес Черният петък се превръща в истинско събитие, преминавайки от един ден в цял уикенд или поредица от уикенди, в които да пазаруваме изгодно. Всъщност този период е изключително важен за търговците на дребно, които целят да увеличат продажбите си чрез определени отстъпки. Някои от тях дори стартират oфepтите си в дните оставащите дo Чepния пeтъĸ, xoд, ĸoйтo е нapeчeн "Чepнa пeтицa" (Вlасk Fіvеdау).
 
Защо „черен“ и откъде идва терминът?
    В историята този ден е свързан с катастрофата на фондовия пазар от 24 септември 1869 г., а не с намаления по магазините, когато след редица спекулации цената на златото паднала и пазарът се сринал. Малко по-късно явлението започва да бъде нарицателно за деня след големия празник в САЩ - Денят на благодарността. По това време във Филаделфия прииждали тълпи от туристи и купувачи за празника, създавайки хаос и огромни задръствания, които полицейските служители се опитвали да овладеят, работейки извънредно. Именно те дали име на този ден.
 
Важен ли е Черният петък?
   Тенденциозно с всяка следваща година хората започват да харчат все по-големи суми в тези дни от годината. Това е причината Черният петък да се използва като начин за проверка икономическото състояние на страната и средния гражданин. А у нас статистиката отчита завиден ръст на изтеглените кредити в периода на намаленията.
 
Как да се подготвим за „големия пазар“?
     Всеки уважаващ себе си шопинг любител иска да се сдобие с качествени находки на възможно най-ниските и ексклузивни цени. И ако все още се чудите дали да се включите в тазгодишния маратон, вижте някои полезни идеи за едно разумно, но и доста задоволително пазаруване.
 
Помислете от какво се нуждаете сега!
    Често се случва да прибягваме до покупка, само заради намалената цена. Направете списък с най-важните и необходими неща за вас и семейството и се опитайте да се придържате към него. Естествено винаги може да го нарушите с някоя глезотийка. Добрата новина е, че все повече онлайн магазини разполагат с опция за добавяне на желания продукт в секция „Любими“. Чрез това наистина полезно меню по-късно може да се върнете и да направите своя избор измежду всички неща, които са ви грабнали.
 
Изпреварете тълпата с ранно Коледно пазаруване!
    Мислили сте за Черния петък като възможност да разпределите разходите си за подаръци за предстоящите празници? Най-хубавото е че, хем имате шанса да облекчите бюджета си като купите иначе скъпи и уникални подаръци за вас, и близките си, на доста по-ниски цени, хем си спестявате досадното чакане по опашки в претъпканите търговски центрове около Коледа.
 
Планирайте бюджета си!
     Не на последно място стои въпросът с какъв бюджет разполагате. Хубаво би било да си определите конкретен лимит, който да не надвишавате. Разумното пазаруване обаче не е пазаруване със стиснати джобове и за да не се окажете с пресушени спестявания в края на намаленията, винаги може да потърсите пари назаем. Все пак не искате да изпуснете ценни находки, за които знаете, че по-късно ще ви е яд. Във времената на пандемия, в които сме в момента, получаването на кредит е по-лесно от всякога, използвайки онлайн формите за кандидатстване. Чрез гъвкавите си условия компаниите за бързи кредити предлагат почти моментално одобрение, а някои от тях, влизайки в духа на Черния петък, предлагат и доста атрактивни схеми по връщането на сумата.
 
Черен петък 2020!
     Въпреки множеството отменени събития заради корона вирусът, Черен петък ще има и тази година. Официалната дата е 27 ноември , но както вече споменахме очакванията са да стартира доста по-рано. И за да бъдете още по-подготвени, ето къде ще са най-големите намаления: Fashion Days е мястото за фешънистите и любителите на топ модните марките, Notino пък ще ви зарадва с грим, козметика и парфюми, а в Emag може да намерите техника за дома на неустоими цени. Vivre пък предлага всичко, за да стане той още по-уютен и изискан.
    Със сигурност още много онлайн търговци ще ни изненадат със страхотни предложения, а и да не забравяме, че най-големите оферти са именно там. Бъдете бързи, заредете се с търпение и не ги изпускайте.
 
 
Нека шопингът да започне!