Вива Кредит подари цветя на Дом за родители „Градина“ в с. Чепинци като част от социално-отговорната си инициатива „Спаси планетата“

През месец март Вива Кредит стартира кампанията „Спаси Планетата“, чиято основна цел бе да пробуди гражданското съзнание на хората, които все още предпочитат да подписват хартиени документи и да ги стимулира да кандидатстват за кредит онлайн, и по този начин да допринесе за общата кауза за ограничаване на ползването на хартия в световен мащаб.

Символ на „Спаси планетата“ бяха специално произведени за инициативата пакетчета със семена на цветя, които бяха раздавани на кандидатстващите за кредит онлайн. Хората бяха насърчавани да засаждат семената и да се погрижат за цветята, поникнали от тях след това.

Финалът на инициативата беше своеобразно отбелязан в компанията на жителите на Дом за родители „Градина“ в с. Чепинци, близо до София, където целогодишно живеят 35 възрастни хора. В просторната градина на дома, доброволци от екипа на Вива Кредит посадиха два вида цветя – хризантеми и бегонии, за които в следващите месеци с много внимание и любов ще се грижат обитателите на къщата и техните помощници. Доброволците от Вива Кредит, нарамени с лопати и мотики, разкопаха подходящите участъци в двора, за да засадят там предварително осигурените цветя. Участниците внимаваха подредбата на цветята да е хармонична с останалите растения наоколо, както и да бъдат спазени правилата за отглеждане на конкретните цветя, свързани най-вече с необходимото количество слънчева светлина. После обилно поляха новата цветна градина на дома и пожелаха на обитателите му да се грижат за нея дълги години след това.

„За нас беше истинска радост за посетим Дома за възрастни хора в с. Чепинци, и да зарадваме обитателите му с малко повече цветна красота. Срещата с възрастните хора в къщата беше истинско удоволствие за нас. Вярваме, че освен разнообразие, внесохме в ежедневието им и отговорността да продължат да се грижат за посадените от нас цветя и по този начин отново да се почувстват полезни“, коментира Марина Михайлова, Мениджър дигитален маркетинг във Вива Кредит.

Напомняме, че с кампанията „Спаси планетата“ Вива Кредит цели да даде възможност на всеки свой клиент да съдейства за една по-чиста околна среда и по-разумно използване на предоставените от природата ресурси.