Кредитен консултант – що е то?

Независимо дали си в началото на своето професионално развитие, или вече имаш опит с различни сфери и позиции зад гърба си, професията „Кредитен консултант“ може да е най-подходящата кариера за теб. Работата е идеална за предприемчиви млади хора, които общуват с лекота и могат да предадат по-сложната финансова информация на разбираем за всеки човек език.

Как преминава един ден на кредитните консултанти?
Разбира се, основен фокус и главна работна цел на консултантите е да предоставят кредити на клиентите на съответната финансова институция, предлагайки им най-подходящите продукти и планове спрямо техните специфични потребности и възможности. Така те развиват и поддържат клиентската база на компанията, която е и нейният гръбнак.

Какви трябва да бъдат кредитните консултанти в работата и в ежедневието си?

- Аналитични хора, които умеят да степенуват задачите си по важност и да управляват добре времето си;
- Да се чувстват в свои води, когато работят с други хора – колеги или клиенти;
- Амбициозни хора, които намират удовлетворение от постигнатите резултати;
- Хора, за които общуването с клиенти, колеги и партньори е приятно и се случва с лекота;
- Разбира се, трябва да имат добри компютърни умения;
- Много често кредитните консултанти са с образование, предишен опит или интереси в сферите на финансите, маркетинга, продажбите.

Какво са кредитните консултанти за нас във Viva Credit?
Oсвен, че очакваме от колегите ни консултанти да изпълняват своите индивидуални и екипни професионални цели, ние ги насърчаваме ежедневно да споделят своите идеи, с които да движим компанията и общността ни напред.

Те умеят да реагират бързо и правилно в различни ситуации, отговорни са в работата си, новатори в идеите си, човечни в отношенията си и убедителни в общуването си. И винаги приемат промените и предизвикателствата като нови възможности. Това е духът на Viva Credit.
 

С какво привличаме и задържаме тези страхотни хора?
Във Viva Credit ценим много приноса на всеки един колега и всяка една позиция при нас е важна за успеха на компанията. Ценностите ни отразяват отговорността към хората – колеги, партньори, клиенти, и човечността в бизнес и личните отношения.

Вярваме, че всички наши съмишленици в компанията са на топ ниво и помагат за развитието на компанията ни. Особено много ценим хората, които са нашето лице при срещите ни с теб всеки ден. Предоставяме им справедливи и честни условия на работа и работодателски практики, разнообразни допълнителни социални придобивки, стимулираща среда за развитие с множество възможности за професионалното им и личностно развитие.

И, разбира се, не пропускаме да се забавляваме заедно не само с ежегодни тиймбилдинги,  но и по всякакви поводи, които могат да ни заредят на 100% с екипен дух. 
Ако се припознаваш в ролята на кредитен консултант, може би търсим точно теб. Разкажи ни повече за себе си на имейл или виж актуалните отворени позиции тук.